Lagerprincip: Gennemsnitlig kostpris

Det er vigtigt, at have styr på dit lagerprincip, da det har indflydelse på din finanslagerværdi. Med basispakken i Rackbeat har du mulighed for at vælge “gennemsnitlig kostpris.”

 

Inden du går i gang med at registrere dine varebevægelser, holde et vågent øje med din lagerbeholdning og oprette salgsordrer, er det vigtigt, at du får styr på, hvilket lagerprincip, du vil benytte. Lagerprincippet har nemlig indflydelse på, hvordan kostpriserne og finanslagerværdien på dit lager bliver udregnet.

Lagerprincip: Gennemsnitlig kostpris

Den “gennemsnitlige kostpris” beregner finanslagerværdien ud fra gennemsnittet af dine indkøb

Når du bruger gennemsnitlig kostpris bliver din finanslagerværdi beregnet ud fra gennemsnittet af dine indkøbte varer. Vælger du derimod “FIFO” (First in, First Out) bliver din finanslagerværdi udregnet efter princippet om, at dine først indkøbte varer også bliver solgt først. Det anbefales, at du rådfører dig med en regnskabskyndig, inden du får opsat din Rackbeat-konto. Valget imellem de to lagerprincipper skal nemlig træffes i forbindelse med installationen af din Rackbeat-aftale, og det er ikke muligt at ændre lagerprincippet efter opsætningen.

 

Hvis du ønsker lagerprincippet FIFO, skal du dog købe vores premium-abonnement. Ønsker du at høre mere om de to lagerprincipper kan du altid tage en snak med en af vores produktspecialister her.

 

Tilbage til funktioner