Vores mission og vision

Rackbeats mission er at gøre styringen af hele forsyningskæden mere simpel, digital og demokratisk for små og mellemstore virksomheder.

 

Rackbeats vision er at skabe fremtidens forsyningskædestyring gennem effektiv teknologi.

 

Rackbeat er et Warehouse Management System (WMS) bygget til at automatisere, simplificere og digitalisere uoverskuelige forsyningskæde-processer, som virksomheder oplever på grund af forældet software og ikke-optimerede arbejdsgange.

2017

Rackbeat skabes af de fire grundlæggere, hvoraf tre har baggrund i Visma.

2018

De fire grundlæggere finder sig til rette i Nyhavn.

2019

De første kunder går i luften med Rackbeat.

2020

Hypervækst på kundebasen- med flere norske og svenske iblandt.

2021

Vokseværket fortsætter og Visma opkøber Rackbeat.

2022

Norske og svenske medarbejdere kommer med ombord.

2023

Rackbeat flytter til Carlsberg Byen med 2492 kunder og 43 medarbejdere.

Historien om Rackbeat

– Fra rå forretningsidé til færdigbagt lagerstyringsløsning

Håret i suppen

Det hele startede i 2017, da tre af de fire Rackbeat-skabere, Morten, Christian, Lasse og Steen, sad og spiste frokost i Vismas kantine. Snakken omkring bordet var som sædvanligt præget af en indædt ærgrelse over, at der manglede noget på menuen, som kunne gøre det mere spiseligt at drive lager og få overblik over forsyningskæden for mindre virksomheder.

Der burde simpelthen laves et lagerstyringssystem, som små og mellemstore forretningsdrivende havde tid, råd og ressourcer til at arbejde i, så de kunne konkurrere med de store spillere på markedet. Heldigvis var der fart i de fire. De fik nemlig appetit på mere end kantinebrok og omsatte derfor snart ideen til handling.

Som sild i en tønde i Havnegade

I 2018 sidder de så rundt om et bord i en lejlighed ved Nyhavn med et lagerstyringssoftware i ovnen. Her finpudser de systemet, og bliver snart klar til at lancere produktet. Fra 2019, hvor de første kigger ind i butikken, til 2021 kommer der så hypervækst på kundebasen.

Der er endda en del forretningsdrivende med udækkede lagerstyringsbehov, som har udenlandsk adresse iblandt – særligt med bopæl i Norge og Sverige. Og i takt med kundetilvæksten, bliver pladsen om spisebordet i Nyhavn trang, da mange nye medarbejdere støder til.

Rackbeat bliver også internationaliseret – med ansatte fra både Norge og Sverige, i 2022, samt flere udviklere med sæde i Portugal og Makedonien. Man var derfor moden til endnu mere.

Visma vil spise med

Visma begynder her at kunne fornemme den gode duft i bageriet og køber sig ind i ejerkredsen. I slutningen af 2021, mens man i stigende grad oplever, hvor perfekt Rackbeat passer i Vismas øvrige produktportefølje, tilbyder Visma så at opkøbe Rackbeat.

Det takkes der ja til og champagnepropperne springer. I januar 2023 bliver Havnegade så skiftet ud med Vismas adresse på Gærtorvet i den store Carlsberg by, hvor Rackbeat i dag holder til.

Forretningssucces med smag for mere

Så på en måde er fortællingen om de fire Rackbeat-stiftere en 360-graders succeshistorie – eller et rigtigt hjemme-ude-hjemme-eventyr. De har nemlig taget en idé, skabt ude i Vismas kantine, brygget den om til et virkeligt lagerstyringssystem i Havnegade og sidder nu, igen, i Vismas kantine med over 1100 kunder og 43 medarbejdere.

Men på trods af medgangen, er historien slet ikke slut endnu. For hverken det danske eller internationale marked er mættet for lagerdrevne virksomheder med behov for at få styr på lagerdriften og forsyningskæden. Og mon ikke, der kan komme flere gode ideer ud af samtalerne omkring middagsbordet?

Rackbeats lagerstyringssystem giver dig overblik, tid og samling på din forretning

 

Rackbeat er et cloud-baseret lagerstyringssystem, der er skabt til at give små og mellemstore lagerdrevne virksomheder det fulde overblik over varelageret og alle varebevægelserne i ét brugervenligt system. Du får endda samme funktionsmuligheder som større og dyrere systemer. Dermed taber du aldrig på udstyret, når du skal ud og konkurrere mod større spillere på markedet.

 

Du får også et system, der sparer dig en masse tid. For Rackbeat automatiserer dine arbejdsgange, så du ikke skal spilde ressourcer på langsomme manuelle processer eller forældede arbejdsredskaber. Tidskrævende opgaver som lokalisering af materialer, optælling, fakturering m.m. kan nemlig klares med få klik.

 

Rackbeat er desuden bygget på et åbent API. Det betyder, at du kan integrere dit lagerstyringssystem med de fleste andre systemer. For eksempel kan du forbinde dit lager med webshoppen i Shopify eller økonomisystemet hos e-conomic, så du aldrig skal agere mellemmand for software, der ikke taler samme sprog.

 

Sådan styrker Rackbeat din forretning

 

Hvis du gerne vil gå lidt mere i dybden med, hvorfor Rackbeat er det rette software til at administrere dit varelager og dine varebevægelser, så klik her.

 

Du kan også høre, hvilke fordele Rackbeat har givet andre firmaer i din branche her

 

Ønsker du den nyeste viden om Rackbeat, så tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev lige her.

Rackbeat-teamet

Vil du at vide mere om menneskene bag virksomheden? Eller er du interesseret i at blive en del af Team Rackbeat? Så klik her.