Digital lagerstyring: Spar tid og ressourcer, når du slipper for de manuelle arbejdsgange

Hvordan sparer du tid med digital lagerstyring?

Digital lagerstyring refererer til brugen af software og teknologi til at automatisere og effektivisere processerne omkring håndtering af lagerbeholdning. Dette omfatter alt fra opdatering af lagerstatusser og sporing af varer til optimering af lagerlayout og ordreforberedelse. Ved at digitalisere disse processer kan virksomheder spare betydelig tid, reducere fejl og forbedre deres overordnede effektivitet.

By Rackbeat februar 9, 2024

Ulemperne ved at køre manuel lagerstyring frem for digital lagerstyring

Du sidder måske med en lille, insisterende stemme bagerst i hovedet, der hvisker, at du godt kan fortsætte den manuelle lagerstyring i dine regneark, word-dokumenter eller på tavlen. 

Hvorfor dog lære en gammel hund nye tricks? 

Det kan også være, at digital lagerstyring lyder som en dyr og ressourcekrævende omstilling for din forretning.

Har vi tid og råd til alt den software?

Men samtidig er du blevet draget af den digitale lagerstyring. Måske fordi, at du godt kan fornemme, at der er noget at hente, hvis din lagerstyring blev mere automatiseret, effektiv og ja… Digital.

Og netop derfor skal du nu høre mere om, hvorfor digital lagerstyring er langt bedre for din lagerdrevne virksomhed – uanset om du driver en webshop, kører engros eller har en produktionsvirksomhed.

Men først får du lige de vigtigste grunde til, at den manuelle lagerstyring er ved at være et, meget dyrt, levn fra fortiden:

 

Med manuel lagerstyring kan du ikke undgå tastefejl

Det kræver måske ikke et større studie at overbevise dig om, at mennesker begår fejl. For fejl vil du begå, når du sidder og opdaterer din lagerbeholdning i hånden eller på tastaturet. Adskillige undersøgelser, såsom denne fra Inderscience, peger på, at den manuelle lagerføring medfører store omkostninger. For når du har travlt, vil du med stor sandsynlighed ikke opdage tastefejlene. 

Var det 10 eller 15 varer, der skulle trækkes fra eller lægges til varekolonnen? 

Disse fejl kan hobe sige op og blive meget dyre i længden. For med fejlagtige vareoptællinger vil du basere dine indkøb på et forkert datagrundlag. Det gør, at du enten køber for mange varer hjem, du ikke kan få afsat, eller for få, så du ikke kan imødekomme efterspørgslen.

 

Manuel lagerstyring er tids- og ressourcekrævende

Når din lagerstyring er manuel, er det helt op til dig selv at opdatere dine regneark eller dokumenter. Det skal jo gøres hver gang, at der sker en varebevægelse i form af indkøb, lagerflyt, reguleringer eller salg. Så det kræver en hel masse tid og energi. Og det kan være svært at overholde den gode orden i en, til tider, meget travl hverdag. 

Se selv, hvor mange problemer Miniservietten havde med deres manuelle lagerstyring, inden de overgik til digital lagerstyring.

Du skal også kunne holde ferie. Hvem opdaterer så varebevægelserne? Det tager igen tid og tærer på dine ressourcer at skulle sætte en medarbejder til at bakse med de manuelle arbejdsgange.

 

Manuel lagerstyring giver dobbeltarbejde, fordi det ikke kan forbindes med andre systemer

Da dine regneark, håndskrevne noter eller Word-dokumenter hverken kan kobles til økonomisystemet, webshoppen eller fragtudbyderen, vil du med din manuelle lagerstyring bruge tid på en masse dobbeltarbejde. 

For efter du har registreret indkøbene og salgsordrerne og ajourført din lagerbeholdning, skal du nu også rapportere det i dine andre systemer. 

Det er opslidende og unødvendigt dobbeltarbejde. 

Og meget anti-2024. I dag har dine konkurrenter højst sandsynligt skræddersyede systemer til de vigtigste arbejdsområder, såsom lagerstyringen. Derfor er du bagud på point, når du ikke investerer i digital lagerstyring. 

Så der er altså nogle væsentlige grunde til, at du skal efterlade den manuelle lagerstyring på perronen og i stedet stige på det tog, der hedder digital lagerstyring. De udfordringer, du falder over ved den manuelle lagerføring, vil nemlig blive fjernet med Rackbeats digitale lagerstyring.

 

Sig farvel til tastefejl og dobbeltarbejdet med Rackbeats digitale lagerstyring

Uanset hvad du sælger, hvilken branche du befinder dig i og om du har eget lager eller arbejder med dropshipping, er der nogle kerneområder, hvor Rackbeats digitale lagersystem vil løfte arbejdsbyrden og frigive ressourcer for dig.

 

Ingen tastefejl og intet ressourcespild med automatisk opdatering af dine varetal

Til forskel fra den manuelle lagerstyring, vil den digitale lagerstyring nemlig automatisk holde dig opdateret på din lagerbeholdning i realtid. Så snart en varebevægelse er blevet registreret, (i form at et indkøb, salg, lagerflyt eller en varegulering), vil systemet således opdatere dine varetal. 

Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at begå tastefejl eller bruge unødvendige 4ressourcer på at holde orden i alle de regneark, dokumenter eller noter.

 

Rackbeats digitale lagerstyring sørger for, at du køber rigtigt ind

Desuden skal du ikke længere foretage dine indkøb baseret på upålidelig data. Rackbeats digitale lagersystem adskiller sig nemlig også fra de manuelle ark eller håndskrevne noter, når du skal sikre dig, at dine varer ligger på lageret – til tiden. Du kan nemlig få genbestillingpåmindelser, når det tilgængelige antal for en given vare er ved at nå smertetærsklen. 

Dermed skal du ikke ud og kigge på dine hylder og gætte dig frem til, hvor mange varer, der er tilbage, før du kontakter din leverandør. Det fortæller systemet dig.

Og så vinder du de penge tilbage, som du spildte på den manuelle lagerstyring, der var præget af enten for høje kapitalbindinger på varelageret eller skuffede kunder, der ikke fik deres varer til tiden. 

Faktisk kan du også vælge at foretage dine indkøb med indkøbsstyringen i Rackbeat, hvor du har dine fakturaer, bestillinger og leverandøroversigter i overskuelige dashboards. Digtaliseringen af din lagerstyring giver dig altså også en god portion supply chain management.

 

Skip dobbeltarbejdet med digital lagerstyring og forbind dine systemer

Samtidig kan Rackbeats digitale lagersystem forbindes med dine andre systemer, da det er bygget på et åbent API. Det betyder, at det f.eks. kan snakke sammen med din webshop. Hvis du har en webshop, vil alle de salg, der sker i webshoppen straks blive synkroniseret med lagersystemet, så lagerbeholdningen er up to date.

Og har du et økonomisystem, vil dine lagerværdier og fakturaer blive synkroniseret sømløst fra dit digitale lagersystem til dit regnskab. Det vil altså sige, at det er slut med alt det dobbeltarbejde, der er forbundet med den endeløse manuelle indtastning.

Så altså: Rackbeats digtale lagerstyring kan helt konkret gå ind og spare dig tid, penge og panderynker forårsaget af opslidende manuel lagerstyring.

Men hvordan kommer du stille og roligt i gang med at digitalisere din lagerstyring?

 

Sig farvel til den manuelle lagerdrift: Så nemt er det at komme i gang med Rackbeats digitale lagerstyring

Det er altid en god idé lige at prøvekøre et nyt system, før du beslutter dig for at gå hele vejen. Derfor anbefaler vi, at du opretter en gratis bruger, så du kan teste Rackbeats digitale lagerstyring af i 14 dage uden binding.

Du kan også med stor fordel klikke dig igennem vores produkttur, hvor du vil blive taget igennem de fire hovedfaner i systemet: Varer, Indkøb, Salg og Rapportering. Det giver en meget fin grundforståelse for, hvordan Rackbeat er indrettet.

Hvis du brænder inde med nogle spørgsmål til, hvordan systemet vil spille sammen med dine konkrete arbejdsgange, kan du også booke en præsentation af Rackbeat med en produktspecialist. Udgangspunktet vil her være din virksomhed, og hvordan Rackbeat kan supportere jeres behov i praksis.

Book en præsentation