Mærker din lagerdrevne virksomhed voksende succes?

By Rackbeat juni 28, 2023

Virksomheden med vokseværk

Du kan nok mærke vinden i sejlene på det forretningsskib, du har sat i søen. Der er simpelthen fremgang i din lagerdrevne webshop, butik, engros- eller produktionsvirksomhed.

For kundernes kompas er i stigende grad begyndt at pege i jeres retning, når de leder efter en løsning på deres behov.

Jeres lagerdepoter er begyndt at blive fyldt godt op, og der er skub i ordreflowet. Der er måske også blevet ansat nogle flere medarbejdere i firmaet det seneste stykke tid.

Om det skyldes Google, et fremragende produkt, god marketing, hårdtarbejdende ansatte eller en kombination er sådan set underordnet.

Det vigtige er, at det hele tegner lyst for dig og din virksomhed.

Men du sidder måske stadig og tænker, “hvordan kan jeg nu være helt sikker på, at jeg er på rette vej?” For når der er fart på foretagendet, kan det være svært at få øje på faldgruber og arbejdsprocesser, der kan optimeres.

Eller også vil du gerne samle nogle tips og tricks op til, hvordan du lige kan tage den et stadie videre og blive en etableret spiller inden for din branche.

Uanset hvad, skal du blive hængende, så du kan fortsætte din vækstrejse!

Men først. Hvad karakteriserer egentlig den voksende succes for en lagerdrevet virksomhed?

Hvordan ser den voksende succes ud for din lagerdrevne virksomhed?

Du begynder at mærke, at din forretningsplan er ved at få ben at gå på. Kernesegmenterne har i stigende grad fået øje på dit produkt. Omsætningen stiger. Men hvad er der ellers af kendetegn for en virksomhed med vokseværk?

  1. Ejeren eller lederen er stadig meget hands on, men er så småt begyndt at ansætte flere medarbejdere og, måske endda afdelingsledere, til at varetage forskellige aspekter af forretningen.
  2. I er ved at have fået nogle standardiserede arbejdsgange på plads med best practices. Der er dog endnu ikke en ensrettet forståelse af arbejdsflowene på tværs af organisationen endnu.
  3. Måske har i fundet et par digitale løsninger til visse funktioner. Dog uden, at disse snakker sammen og er integrerede. Derfor er det stadig svært at få det fulde overblik over nøgletallene, så dine forecasts er ikke krystalklare endnu.
  4. Du begynder at oprette længerevarende kundeforhold, udvikler tegningen til nogle partnerprogrammer og forsøger at optimere medarbejdertilfredsheden.

Det er på dette stadie, at mange virksomhedsdrivende tænker, “jeg føler mig egentligt meget godt tilpas.” Og derfor har de ingen konkrete planer om at vokse yderligere inden for den overskuelige fremtid.

Andre har benzin i blodet og vil hellere brage videre på motorvejen mod større vækst.

Begge ting kan være det rigtige at gøre. Det hele handler om markedet og så selvfølgelig den enkelte virksomhed. Har man kapitalen, investorerne, mandskabet, produktet, den tilstrækkelige markedsandel m.m. til at tage næste skridt?

Uanset hvad, er der nogle konkrete ting, du kan gøre for at fintune dine arbejdsgange og din forretning, så din virksomhed kan blive klar til næste stop på vækstrejsen.

Sådan øger du din succes – og klatrer videre til næste stadie af dit væksteventyr

Et middel, der hjælper alle virksomheder med at få vokseværk, er en øget systematisering af dataen.

Derfor: Prøv at indsamle dine rapporter på bestillinger, ordrer, lagerbeholdningen m.m. mere automatisk. Mange virksomheder begynder her at investere i et CRM- eller økonomisystem for at gøre dette meget nemmere og mere effektivt.

Dagene hvor du bruger Excel, Google Sheets, Word eller dine egne kragetæer skal gerne til at ophøre, hvis du vil trække din virksomhed op i Superligaen. Disse manuelle værktøjer kan nemlig nemt blive en hæmsko for dig.

F.eks. er det svært at undgå tastefejl. Selvom du og dine medarbejdere er dygtige og super-koncentrerede, er det noget nær umuligt ikke at lave uheldige fejl, når tempoet er højt. En undersøgelse viser nemlig, at når du bogfører varebevægelser, regnskab og fakturere via manuel indtastning, er der en overhængende fare for svipsere. Der opstår nemlig 1 fejl for hvert 300’ende tegn, du indtaster.

Og det er alligevel noget man i sidste ende kan mærke på lagerværdien og bundlinjen generelt.

(*En produktoversigt fra Rackbeat, der giver automatiske opdateringer på varebevægelser og lagerstatus.)

Udover dette irriterende aspekt, er der også andre ting, der gør, at din forretning helst ikke skal køres gennem Excel eller lignende programmer, hvis du vil ride videre på bølgen af succes.

For at nævne nogle stykker i flæng, kan man sige, at programmerne er dårlige til at præsentere data visuelt, ikke egner sig særlig godt, hvis flere medarbejdere skal arbejde i samme dokument, samt at når filerne vokser, bliver de meget tunge for computeren at loade.

Desuden skal du hele tiden basere dine beslutninger på data, der ikke er fuldt opdateret – da du jo selv skal ind og gøre arbejdet, før det er helt up to date. Og det er heller ikke noget, der ligefrem hjælper dig på vej til mere succes.

Udover at kigge mod andre løsninger end de manuelt krævende værktøjer, kan du også gøre andre ting for at optimere ordrehåndteringen og lagerdriften. For eksempel kan du lave plukkelister, hyldelister og skabe en form for lokationsstyring, så ekspeditionstiden også kan køre mere automatisk – og dermed hurtigere. Det vil skabe endnu bedre kundeoplevelser – og så vil I også kunne håndtere mange flere ordrer (og dermed sælge mere.)

Men hvad er alternativet til at køre din lagerdrevne forretning igennem regnearkene?

Automatiser ordreflowet, og optimer lagerdriften med et cloud-baseret lagersystem

Hvis du gerne vil høre lidt mere om, hvad et cloudbaseret lagerstyringssystem kan gøre for din forretning, som Excel eller lignende regneark ikke er i stand til, kan du med fordel læse vores blog “Derfor skal din lagerdrevne virksomhed droppe Excel” eller du kigge lidt på, hvad Rackbeats lagerstyringssystem byder på lige her.

Ellers kan du drage videre på din væksttur og læse blog 3 her i blogserien, “Er din virksomhed klar til at vokse?,” som har titlen “Er din lagerdrevne virksomhed blevet moden?”