Er din lagerdrevne virksomhed blevet moden?

By Rackbeat juli 19, 2023

Du har nu forladt tilværelsen som opstartsvirksomhed og er gået hen og blevet en halverfaren lagerdreven virksomhed. Der er ingen tvivl om, at du har været i gang et godt stykke tid nu – og allerede indfriet mange af dine drømme.

Godt arbejdet!

Dermed kunne du jo passende finde badetøjet frem, booke Bahamas-billetten og bare køre mod solnedgangen. Tingene kører jo på skinner, så du kan efterhånden godt overlade styringen af din virksomhed i andre hænder.

Men hvorfor egentlig stoppe nu? Der er jo stadig flere frugter at høste på jeres solide forretningstræ.

Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan din lagerdrevne virksomhed kan blive en mere moden og succesfuld forretning.

Men først: Hvordan ser sådan en ud?

Hvad kendetegner den modne virksomhed?

Først og fremmest er jeres produkt(er) ved at være færdigudviklet og -konceptualiseret. I hvert fald i den udstrækning, at der ikke længere sker radikale ændringer i forhold til varen. Udover det, er der en række typiske kendetegn, som du nok genkender, såsom:

  1. Ejeren, CEO’en eller lederen får ikke længere skizoide ansigtstræk, eftersom der ikke er behov for, at enkeltpersoner bliver nødt til at have 100 forskellige hatte på, hvis det hele skal køre optimalt i forretningen.
  2. Afdelingsledere og medarbejderne skulle gerne kunne klare deres ressortområde på egne hænder, da standardprocesser og styringsprincipper er etableret i hele virksomheden.
  3. Der er klare mål for økonomien og projekterne, og på dette tidspunkt har du uden tvivl et økonomisystem og et CRM-system.
  4. Og så snart i smækker et stillingsopslag op på LinkedIn, står der en kø af motiverede ansøgere klar til at blive en del af jeres virksomhed.
  5. I har også et sundt cash flow, så opstår der udfordringer, har I midlerne til at adressere disse relativt smertefrit.

Kort sagt: Det går godt det hele!

For din forretning er ved at være moden. Hvilket vil sige, at I har en meget stærk tilstedeværelse og positionering på markedet. Der skal derfor noget af en nyopstartet virksomhed til at overtage jeres plads i kundernes bevidsthed.

Så. Hvad kan kattepinerne ved dette stadie være?

Jo, én fare, som har knækket mange virksomheder, er, at selvtilfredsheden bliver en hæmsko, som gør, at man ender med at stagnere. Du skal derfor stadig tænke i at ekspandere, forbedre din plads på markedet og sikre dig en endnu større procentdel af kundesegmenterne. Du kan også udvikle nye produkter eller springe på nye markeder.

Men uanset hvad du har i kikkerten, er der nogle tiltag og små justeringer, som kan hjælpe dig godt på vej videre i din færd mod det øverste stadie på virksomhedstrappestigen.

Sådan høster du frugterne fra din modne forretning

Der er nemlig nogle frø, som I kan gå i gang med at plante med det samme, så I kan høste endnu flere frugter i jeres lagerdrevne virksomhed.

Først og fremmest skal samtlige relevante medarbejdere have adgang til de samme dashboards i jeres styresystemer. På den måde har alle aktører mulighed for at få det forkromede overblik leddene, der binder forretningen sammen.

Der skal nemlig mere strømlining til for at kunne vækste yderligere. Det vil sige, at webshoppen skal kunne give direkte besked til lageret ved et salg, så de solgte varer kan nedskrives. Det giver den lageransvarlige ro i sindet, da han/hun får fuldstændig styr på lagerbeholdningen.

Samtidig har den indkøbsansvarlige mulighed for at bestille nye varer hjem fra jeres leverandører, inden en ny kunde banker på jeres dør.

Så får du lige et andet godt tip, der også effektiviserer din forretning en hel del, og som er særligt relevant, hvis du står i spidsen for en engros-virksomhed. Det drejer sig om at kigge ind i oprettelsen af en særskilt B2B-webshop. Det skaber nemlig en tættere forbindelse til jeres kunder – og det gør det bare nemmere for dem at smide nye bestillinger afsted.

I kan også øge effektiviteten og de grønne tal på bundlinjen, hvis I optimerer jeres tilbudsgivning til kunderne. Denne proces skal ligeledes være nem, hurtig og tilgængelig for alle relevante aktører i virksomheden. Kig derfor ind i et software system, der let kan skyde tilbud afsted og omdanne dem til ordrer, hvis kunden accepterer.

(* Tilbudsgivning i Rackbeat).

Det kunne f.eks. være et lagerstyringssystem. For udover at gøre dig i stand til at sende tilbud ud, giver det dig også overblik over varebevægelserne og lageret samt muligheden for at integrere webshoppen, økonomisystemet og lagerdriften. Læs mere om Rackbeats lagerstyringssystem.

Slutteligt, og lidt i forlængelse af tilbudsgivningen, er det også en rigtig god idé at udforme nogle særlige programmer for topkunderne og jeres partnere. Det skaber nemlig nogle stærke brandambassadører, der kan gå ud på gader og stræder og sprede det glade budskab om jeres virksomhed.

Der er således nok at tage fat på, hvis din forretning skal blive ved med at vokse sig større, stærkere og – endnu mere moden.

Hør, hvordan Rackbeat kan hjælpe din virksomhed

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan et lagerstyringssystem kan hjælpe dig og dine medarbejdere med at strømline lageret, økonomistyringen og webshoppen samt effektivisere ordreprocessen, kan du til enhver tid booke et telefonmøde med en lager-ekspert.

Lager-eksperten vil spørge ind til dine arbejdsgange, således at Rackbeat kan tilpasses jeres behov – og ikke omvendt.

New call-to-action

Du kan også springe hen til den store finale i denne blogserie, “Er din virksomhed klar til at vokse?,” hvor du kan læse, hvordan en erfaren spiller på markedet ser ud og, hvorledes du måske selv kan opnå sådan en status.