Hvordan påvirker Rackbeat mine arbejdsgange? Fra lager i webshoppen til dedikeret lagerstyring

By Rackbeat maj 10, 2024

Når lageret i webshoppen kommer til kort

Forestil dig, at du er en cirkusdirektør og din webshop er en akrobat.

Og hver dag beder du den her akrobat om at strække sine arme langt ud for at gribe hver eneste kundeordre, mens vedkommende samtidig skal holde styr på et virvar af rekvisitter bag scenen. 

Det er mere end din akrobats led kan holde til i længden.

Din webshop er nemlig ikke designet til både at håndtere alle de arbejdsopgaver, der ligger i en effektiv lagerstyring, og varetage salget over din digitale disk. For selvom de fleste webshops kan klare den mest basale lagerstyringsfunktion, nemlig at vise dine varers lagerbeholdning, er der en masse vitale funktioner, som du vil mangle uden Rackbeats dedikerede lagersystem.

Dem vil vi præsentere dig for i denne guide.

Men først gennemgår vi nogle nøglepunkter angående overgangen fra at drive dit lager i en webshop til Rackbeat, da samspillet imellem systemerne kan have en stor indvirkning på dine arbejdsgange.

Selvfølgelig en positiv en af slagsen.

På den måde klæder vi dig ordentlig på, så din webshop ikke skal jonglere med opgaver, som en anden artist kan klare bedre, men i stedet koncentrere sig om at optræde med det, du har hyret den til.

God fornøjelse.

 

Det skal du være opmærksom på, når du skifter lageret i webshoppen ud med Rackbeat

1. Produktinformation

Selvom Rackbeat effektivt håndterer mange aspekter af produktbehandlingen, er det ikke et Product Information Management-system. Det betyder konkret, at du i Rackbeat ikke kan oprette eller håndtere produktkategorier, tags eller billedvariationer, som du kender fra din webshop. Derfor anbefales det, at du opretter dine produkter i webshoppen, så kunderne får præsenteret alle de relevante informationer. Hertil agerer Rackbeat “backend”, eller lager, for produkterne, så der er helt styr på varebeholdningen. Dette sikrer konsistens i produktdataen på tværs af platforme.

 

2. Integration med flere webshops

Rackbeat kan integreres med de fleste webshops gennem et åbent API. Dette inkluderer populære e-handelsplatforme som Shopify, WooCommerce, PrestaShop, Smartweb m.fl. Det betyder, at du får åbnet dørene til en masse nye funktioner, som din gode gamle webshop ikke havde nøglerne til.

Vær dog opmærksom på, at mens forbindelsen til den første webshop er gratis, så medfører ekstra webshops en ekstra månedlig omkostning.

 

 3. Bliv fortrolig med dit nye system

Rackbeats lagersystem giver dig som nævnt en del flere muligheder og funktioner end du kender fra lagerstyringen i webshoppen. Derfor indebærer skiftet til et mere avanceret lagersystem også en periode, hvor tilpasning er nødvendig. Ingen arbejdsprocesser er ens, og det er derfor vigtigt, at du afsætter tid til at lære, hvordan Rackbeat fungerer.

I den sammenhæng er det en god idé at klikke dig igennem vores produkttur, der vil give dig en basal forståelse af systemets struktur.

Det er også en god idé at udnytte Rackbeats gratis prøveperiode på 14 dage, så du kan blive helt fortrolig med systemet. Vi anbefaler, at du anvender vores forudindstillede demodata under prøveperioden. Det sparer dig for tid og gør det muligt at udforske systemets funktioner uden at forstyrre dine egne forretningsdata.

 

4. Gør dig nogle klare tanker om dine behov og snak med en specialist

En samtale med en specialist gør underværker i din forberedelse til et nyt system. Inden du går i dybden med en specialist, er det dog afgørende, at du har en tydelig forståelse af din virksomheds specifikke behov. Gennemgå dine eksisterende arbejdsprocesser og vurder præcist, hvilke udfordringer du forventer, at Rackbeat skal hjælpe med at løse, samt hvilke mål du har for implementeringen af et lagersystem.

 

5. Bestil en gratis præsentation af Rackbeat

Men du behøver ikke være 100% skarp på dine behov. Rackbeat tilbyder nemlig en personlig demonstration af vores system, hvor en specialist vil tage en indledende snak om dine behov, før vedkommende viser, hvordan Rackbeat kan opfylde disse. Dette giver dig en konkret indsigt i, hvordan dine arbejdsprocesser kan forbedres.

Book en præsentation

 

Det var alt det praktiske. Nu skal vi så kigge lidt nærmere på nogle af de mange fordele, Rackbeats lagersystem giver dig og din webshop.

 

Fordelene ved at skifte til Rackbeat

Udover at give dig de essentielle lagerfunktioner, såsom muligheden for at inddele dit lager i underlokationer, vareregulering, optællinger, realtidsopdateringer på alle varebevægelserne, tilbyder Rackbeat dig også:

Indkøbsstyring med automatiske genbestillingspåmindelser

Rackbeats indkøbsstyring gør dig i stand til at foretage dine indkøb direkte hos din leverandør – uden du behøver at ringe, drible over i et andet system eller finde vedkommendes e-mail frem fra gemmeren. Når varerne så ankommer til dit lager, kan du registrere modtagelsen øjeblikkeligt, hvorefter din varebeholdning bliver opdateret. Du kan ovenikøbet modtage genbestillingspåmindelser fra lagersystemet ligeså snart, at din angivne minimumsbeholdning er nået for produktet. Rackbeat sikrer altså, at din webshop altid har varer at tilbyde dine kunder. 

 

Samling på salgskanalerne

Rackbeat samler alle dine salgsordrer i én integreret ordreoversigt, hvilket giver dig et klart overblik over din virksomheds samlede salgsaktiviteter. Uanset salgskanal – webshop, POS eller manuelt oprettede ordrer – sørger Rackbeats ordrestyring for realtidssynkronisering og opdatering af din ordredata. Det gør, at du aldrig farer vild i ordreforvirring, og kunderne får deres ordrer til tiden. Med alle dine salgsdata til rådighed kan du hurtigt tilpasse dig markedets udvikling, optimere dit lager og højne kundeservicen. Dette bidrager til en mere effektiv virksomhedsdrift og forbedrer resultatet på bundlinjen.

 

Batch- og serienummerstyring

Rackbeat tilbyder avanceret batch– og serienummerstyring, hvilket er essentielt, hvis du sælger produkter med særlige krav. Det kan være varer med udløbsdatoer eller produkter, hvor du har et særligt behov for at spore produktets vej gennem forsyningskæden. Denne funktion er derfor særlig vigtig, hvis du handler med fødevarer, medicinalvarer eller elektronik, hvor nøjagtig sporing kan være afgørende i tilfælde af tilbagekaldelser eller garantikrav.

 

Datadrevet drift med rapporter

Med Rackbeats omfattende rapporteringsfunktioner kan du få en dyb indsigt i dine finanslagerværdier, genbestillingsrapporter, salgs- og indkøbsstatistikker samt meget andet. Dermed bliver din virksomhed mere datadreven, hvilket vil gøre dig langt bedre stillet til at træffe de rigtige beslutninger baseret på aktuel og historisk data. For er det nu de rigtige leverandører med de bedste indkøbspriser, du handler med? Og sælger den varer dér egentlig nok til, at du kan retfærdiggøre at købe den hjem i de mængder, du gør i øjeblikket?

Det var så nogle af de mange fordele, du opnår, ved at skåne din webshop fra lageropgaverne og overgå til Rackbeats dedikerede lagersystem. Hvis du godt kunne tænke dig at få en dybere indsigt i, hvordan vi kan supplere præcis dit set-up, anbefaler vi, at du får en uforpligtende systempræsentation. Her vil en specialist spørge dig lidt ind til din forretning, hvorefter vedkommende vil give dig en grundig gennemgang.

Book en præsentation