Sådan ser din lagerdrevne virksomhed ud, når du er en ledende spiller på markedet

By Rackbeat september 15, 2023

Den ledende spiller

Det lyder egentlig meget godt at kunne kalde sig for “en ledende spiller på markedet” – uanset hvilket marked, du er en del af. Men hvornår kan du egentlig tillade dig at kalde din lagerdrevne virksomhed det?

  1. Først og fremmest kører lageret, varebevægelserne og økonomistyringen fuldstændig automatisk, da I har skilt jer af med manuelle værktøjer og dermed mindsket muligheden for menneskelige fejl.
  2. I gider ikke længere spilde kræfter på at overbevise kræsne kunder. For I har nemlig fastsat skræddersyede målsætninger for salg og fastholdelsen af kunder – dvs. hele kunderejsen er timet og tilrettelagt for alle relevante segmenter.
  3. Der bliver også brugt en god sjat penge på karrieretræning og -optimering, personalegoderne sidder i skabet og arbejdsmiljøet er i top. Dvs. medarbejdertilfredsheden er meget høj hos jer.

Man fristes til at sige tillykke, når du når dette stadie med din lagerdrevne forretning.

Din virksomhed er, hvis ikke den, så en af de førende spillere inden for dit specifikke marked. Det betyder, at ejeren med ro i sindet kan holde fri i weekenderne og endda tage på en uges ferie hist og her. Det hele kører nemlig mere eller mindre på skinner.

Nu skal der kigges på at konsolidere og kontrollere de finansielle gains, I har opnået. Men samtidig skal du forsøge at bevare mindsettet fra dengang, I var en mindre virksomhed.

Det betyder, at du skal bevare en fornuftig sjat fleksibilitet, smag på mere og den entreprenante spirit, der gjorde, at du overhovedet nåede til dette stadie.

Selvom ingen skal have bristet deres drømme her, skal det dog siges, at det er de færreste virksomheder, der for alvor opnår at blive en ledende spiller på markedet mange år efter stiftelsen.

Men, hvis du nu gerne vil forsøge at nå hertil – eller bevare din position på markedet, skal du som minimum have fuldstændig styr på dataindsamlingen, forbinde alle styresystemer i forretningen og automatisere de manuelle arbejdsprocesser.

Og hvordan gør du så det bedst?

Skalér din forretning, og spring et par stadier over med et lagerstyringssystem

Hvis du har, rådgiver eller arbejder for en lagerdreven virksomhed, der gerne vil træde et par trin op ad vækststigen, er der tre ting, som er alfa omega for, at du kan sikre dig succes.

De tre ting er:

  1. Overblik – særligt over din data, forsyningskæde og dit vareflow.
  2. Automatisering – dvs. den direkte deling af din vigtigste data i realtime samt en digitalisering af dine workflows, så det er slut med Excel-ark eller manuelle arbejdsprocesser.
  3. Samling på alle leddene i virksomheden. Det betyder, at der skal være forbindelse mellem webshoppen – økonomistyringen – lageret og indkøbstyringen, så der aldrig er noget led, der hopper af kæden, når en kunde ligger en bestilling hos dig.

Et redskab, der kan give dig alle tre ting på én gang, er et digitalt lagerstyringssystem. Med det kan du nemlig overskue varedata, forsyningskæden og ordrerne, automatisere dit dataflow og fjerne en masse manuelt arbejde, da det forbinder indkøbene, lageret, salget og økonomien.

Udover at strømline de vigtigste aspekter af din forretning, hjælper et lagerstyringssystem dig også med at opsamle mange af de lavthængende frugter, som du fandt på din vej gennem de fire stadier her i blogserien, “Er din virksomhed klar til at vokse?,” om vækstråd til din virksomhed:

  • For eksempel vil du kunne oprette alle de varekontokort, du ønsker i et lagersystem, så du har de vigtigste oplysninger om dine produkter samlet på ét sted.
  • Du kan også trække alle de nuværende og tidligere rapporter på dine indkøb, ordrer og lagerbeholdninger, så du kan spotte tendenser i dit salg og sætte en minimumslagerbeholdning på dine produkter og modtage genbestillingsanbefalinger fra systemet.
  • Ydermere vil du med et lagerstyringssystem kunne effektivisere din ordrebehandling ved at udsende tilbud, oprette salgsordrer, lave plukkelister, følgesedler og fakturaer i ét arbejdsflow samt organisere dit lager ned til mindste detalje, da du har mulighed for at inddele det i lokationer, hylder, rum m.m.

Så hvis du anskaffer dig et lagerstyringssystem, kan du altså give din forretning et solidt skub i retningen af mere effektivitet, professionalisme og organisation, hvilket øger muligheden for, at den ild, der drev dig til at starte din forretning, ikke bliver slukket foreløbigt.

Vil du vide mere om lagerstyringssystemer?

Da det er en vigtig investering for din forretning, er det en god idé at sætte dig dybere ind i, hvad et lagersystem skal kunne for netop din virksomhed, samt hvad prisen kan være.

Derfor kan du med fordel downloade vores guide til dit valg af lagerstyringssystem, så du kan blive lidt klogere på, hvad forskellene mellem udbyderne på markedet er.

New call-to-action

 

Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvad de direkte og skjulte omkostninger ved et lagerstyringssystem er, (men også, hvad det koster dig ikke at have et), kan du også læse denne artikel.

Hvis du i stedet er klar på at høre mere om, hvad en cloudbaserede lagerløsning kan gøre for dig, kan du med fordel booke en uforpligtende samtale med en af vores lager-eksperter. I vil sammen gennemgå din forretning og jeres arbejdsgange, så I kan finde frem til den bedste lagerløsning for din virksomhed.