Et lagersystem af den rette støbning

HC Betonelementer

Betonlageret i det fri

Himlen er grålig, mudderet på jorden næsten størknet og temperaturen føles godt over frysepunktet på det 18.000 kvadratmeter-store udendørslager i Næstved. For Lars Ingemann, som driver produktionsvirksomheden HC Betonelementer, er det den perfekte scene, når der skal sættes skub i den store betonproduktion. Herude er man nemlig underlagt vejrgudernes luner, der hurtigt kan sætte forretningen på standby:

“Når produktionen går ned, så får du et efterslæb, fordi du ikke producerer det, du troede, du ville producere. For eksempel blev vi meget ramt af frost, og hvis det bliver for koldt, så hærder betonen ikke. Så kan vi ikke komme videre. So simple. Så vi er afhængige af vejret.”

Men Lars, der overtog den 22 år gamle virksomhed d. 1/9 2022, da der måtte “en frisk ung mand til,” er meget “hands on,” som han siger. Kulden bekæmpes derfor med varmeblæsere, og når øjemålet tilsiger, at det er tid til at bestille “500 tons sten hjem,” ringes der direkte til stenbruddet. Og det lader heller ikke til, at Lars lader sig kue af lidt modvind i form af det fyldte, tonstunge lager, han overtog:

“Der lå meget som var fejlproduceret af den tidligere ejer, der er skrottet. 400 tons har vi kørt til skrot. Så der er blevet ryddet godt op i butikken, fordi man skal lige have styr på tingene, ikke?”

Lars Ingemann på sit udendørslager

Det her med at have orden i sagerne er særligt vigtigt for Lars. Men selvom meget kan klares manuelt, ved han også godt, at skal betonen støbes til tiden, må der system i foretagendet. Så hvor den tidligere ejer sendte meget af det administrative arbejde til revisoren eller klarede produktionsstyringen med tavler og tegninger, kendte Lars Ingemann alle fordelene ved at bruge et software system til at optimere driften.

Tech-løsninger er der nok af – hvordan vælger man den bedste til ens virksomhed?

Et nyt lagersystem i støbeskeen

Lars var ikke helt grøn, når det kom til teknologiske hjælpemidler. Han havde nemlig arbejdet med flere systemer, såsom Navision og Uniconta. Men det mest pålidelige software var nu e-conomics økonomistyring:

“Jeg har været meget glad for e-conomic. Og jeg ville gerne have noget, hvor jeg kunne bruge den viden, jeg har om e-conomic. Noget der kunne integreres.”

Derfor valgte han at gribe knoglen for at høre, om de havde noget, der kunne hjælpe ham med at holde orden på færdigvarelageret, produktionen, faktureringen og ordrestyringen. Og, lidt overraskende, rettede e-conomic-medarbejderen vejviseren hen imod noget, der hed Rackbeat i stedet for e-conomics egen lagerløsning, som snart ville udgå:

“De sagde inde hos e-conomic, at deres system ikke var helt optimalt – men, at de havde et tillægsmodul, der hed Rackbeat. Så tjekkede jeg nogle andre ud, men Rackbeat var det eneste system som e-conomic snakkede godt sammen med.”

Lars køber så sit nye lagerstyringssystem efter samtalen med e-conomic. Men, ligesom man ikke støber en korngrav af beton og planter den perfekt i jorden første dag på erhvervsuddannelsen, skal der lidt indkøring til, før man bliver helt fortrolig med softwaren. For selvom Lars havde rejst vidt omkring på de syv verdenshave, blev han noget overrasket, da han dyppede fødderne i Rackbeat:

“Jeg synes ikke, at det lignede noget, som jeg kendte i forvejen. Det lignede ikke e-conomic og det lignede heller ikke Navision. Det lignede heller ikke Concord. Det jeg husker fra Visma lignede det heller ikke.”

Når man befinder sig på ukendt farvand, kan det godt virke lidt usikkert, om man nu kommer sikkert i havn. Og Rackbeat skulle helst køre gnidningsfrit i stedet for at blive endnu en forhindring som det danske vintervejr.

Så var der lys forude?

Rackbeat cementerer den effektive produktion

Selvom Lars er en driftig herre, er det ikke alle ting, der kan klares helt på egen hånd. Derfor beslutter han sig for at tage kontakt til Rackbeats support, så han kan komme godt for land med lagerstyringssystemet. Og når vi snakker kundeservice, er det alfa omega for Lars at “kunne tale med et menneske” i stedet for at bakse med en chat. Her skiller Rackbeat sig ud, da Lars oplever at blive taget kærligt i hånden af en vaskeægte person fra start til slut:

“Rackbeat er specielt! Jeg er ikke blevet betalt for at sige det her, men jeg fik en ekstrem god support. Der var virkelig nogen, der havde tid og som lyttede, fordi jeg havde fejl i starten. Men vi havde en god, lang snak, og så fik vi løst dem. Der var aldrig nogen, der sagde ‘nu må du sgu ikke ringe mere.”

Cementblander

Så efter at have modtaget lidt starthjælp og vænnet sig til de nye arbejdsgange, kunne Lars begynde at drage fordel af Rackbeat. Det lader i hvert fald til at være en integreret del af HC Betonelementer i dag, da han på spørgsmålet om, hvad de bruger Rackbeat til svarer: “alt.”

Men da Lars hverken er nærig med ordene eller genert, bliver han også lidt mere specifik. Og det viser sig, at Rackbeat efterlader et spor af effektivitet og automatisering gennem hele forretningen – lige fra udsendelsen af tilbud og oprettelsen ordrer til produktionsfasen og faktureringen:

“Vi sælger ikke noget, der ikke bliver oprettet i Rackbeat. Overhovedet ikke. For så kan du altid gå tilbage og se, hvad det var kunden fik for et halvt år siden. Hvad gav han for det, hvad for nogle mål havde det? Jeg udarbejder altid tilbud i Rackbeat, og hvis kunden accepterer, går jeg ind og ændrer det til en ordre. Så bærer jeg ordren ind i Rackbeat, hvor jeg kan lave noget, der hedder en produktionsordre. Og den beskriver præcis, hvad jeg har solgt og leveringsdatoerne for ordrene. Alle fakturere bliver lavet i Rackbeat og alle færdigvarelagere bliver også lavet i Rackbeat.”

Så i dag kører både Rackbeat og produktionen på skinner, og derfor behøver Lars ikke at ringe ind og søge assistance hos supporten. Men det er nu alligevel rart at vide, at der altid sidder nogen klar til at tage en snak:

“Jeg ringer ikke så meget mere. Det var mest i starten. Men vi ved, at I vil tage telefonen, når man ringer. I knalder ikke røret på. Og nu taler jeg med supporten, måske, en gang om måneden for at høre, om de har det godt. Jeg hører, om de laver deres lektier og går til de prøver de skal. Om de er søde ved deres mor, når de kommer hjem.“

Men selvom tilfredsheden er til at tage og føle på, “jeg startede jo dag 1 med Rackbeat – og det har jeg ikke fortrudt,” så kommer han også med forslag til nye funktioner i systemet, når han får sig en venskabelig sladder. Både Lars og Rackbeat har nemlig fuldt fokus på at optimere produkterne, da der altid er noget, som kan videreudvikles til fremtiden.

Og her er Lars fuldstændig overbevidst om, at det nok skal sættes i søen fra udviklernes hænder inde i Rackbeat: “En dag, får jeg alle mine ønsker opfyldt – det er jeg sikker på, for jeg har aldrig oplevet, at Rackbeat har svigtet.”