“Vores salgsflow og ordretastningsflow kører langt hurtigere og langt nemmere”

Dahl Limited ApS

Dahl limited er en virksomhed der leverer møbler af højeste kvalitet til nogle af de største grossister på det danske marked. Med fokus på materialer, innovation og internationalt inspireret design er deres vision enkel: Fede møbler leder til fed forretning og glade kunder.

 

Ny efterspørgsel: Nye udfordringer

For en håndfuld år siden blev de på en messe i Köln spurgt, om de ikke kunne levere mindre partier til mindre grossister. På daværende tidspunkt handlede Dahl limited med produktions ordrer fra større grossister. Men på messen i Köln indså de, at der var stor efterspørgsel på mindre partier, til mindre grossister uden eget lager.

Messen i Köln blev derfor startskuddet til et nyt kapitel i virksomhedens rejse, et nyt møbelbrand med lagerførte varer der krævede nye processer og dermed også et nyt lagersystem, der kunne håndtere både små og store ordrer.

Skalerede ambitioner og skaleret lager

Den (indtil videre) relativt korte rejse i Dahl’s lagerstyringsrejse begyndte ved at anvende et lagerstyringsmodul i deres regnskabsprogram. Men det blev hurtigt klart, at den løsning simpelthen ikke gav dem et godt nok overblik. Med denne løsning skulle Dahl “altid ind og dobbelttjekke, om varen nu var til rådighed.”

Med ambitioner om vækst og optimering af arbejdsgange gik der ikke lang tid før, at de blev trætte af at skulle dobbelttjekke lagerbeholdningen. Dahl havde brug for en løsning der kunne noget mere, og dér fandt de Rackbeat.

 

Rackbeat kunne mere end hvad jeg først troede, fordi det var ikke kun lagerstyring vi var ude efter, det var også ordrestyring til ordreflowet. […] og så var det jo intergrérbart med de ting jeg havde håbet på.

Lagerstyringssystem til virksomheden uden eget lager

Dahls nye lagerførte møbelbrand “Njordec” har faktisk ikke deres eget lager, men de gør brug af et lagerhotel, som kan skalere med deres forretning. De har udviklet deres egen integration mellem Rackbeat og deres lagerhotel.

Integrationen mellem Rackbeat og deres lagerhotel er noget, der kan mærkes i deres daglige arbejdsgange, der er ikke længere behov for at dobbelttjekke data eller manuel håndtering af salgsordrer. 

 

“I dag er vi et sted, hvor vi blandt andet får ordrer fra vores webshop ind automatisk via. Webshoppens API integration – vi trykker bare send eller opret forsendelse, så bliver forsendelsesdata automatisk sendt fra Rackbeat over til vores logistik partner. Så ved de, hvad de skal plukke og de ved, hvor og hvordan de skal levere de varer.”

Nem integration og nemmere interface

Med Shopify som deres e-commerce platform, e-conomic som regnskabsprogram og Rackbeat som lager og ordre-styringssystem, så kører det som smurt for Dahl. De tre platforme integrerer gnidningsfrit, men især Rackbeat udpeger Dahl som særligt brugervenlig.

Jeg har det meget godt med at skulle oplære nye medarbejdere i Rackbeat. Altså havde det været [et ældre WMS], så vidste jeg godt, at det ville være en rimelig stejl learning curve.”

“Rackbeat er nærmest plug n’ play, og det dækker alle ens behov, med mindre man har en overkompliceret virksomhed eller et overkompliceret behov, som kræver at man driver lager på en meget atypisk måde.”