Rackbeats ordrestyring til virksomheder, der vil effektivisere ordrehåndteringen

Uanset om du sælger direkte til slutkunden via webshop eller POS, er en engrosvirksomhed, der sælger B2B eller producerer egne produkter, er det dine salgsordrer, der er omdrejningspunktet for forretningen. Derfor skal du have en effektiv og overskuelig ordrestyring. For mister du koordinaterne til dine ordreflows, dvs. indkøb, salg og forsendelser, kan kundetilfredsheden, lageret og økonomien forlise. Det undgår du med Rackbeats cloud-baserede ordrestyring.

 

Spring ud i det med samme ved at booke en demo, så du kan få besvaret alle dine spørgsmål og se en præsentation af, hvordan Rackbeat fungerer i praksis. Du kan også oprette en gratis bruger, så du selv kan dyppe fødderne i systemet.

 

PRØV GRATIS

Rackbeats ordrestyring til virksomheder, der vil effektivisere ordrehåndteringen

Ordrestyring: Optimeringen af dine indkøb og salg

Uanset om ordrerne tikker ind gennem webshoppen eller du selv registrerer dem, er ordrestyring en central proces i din virksomhed. Ordrestyring refererer til den samlede procedure, der involverer modtagelsen af leverandørordrer og behandlingen af salgsordrerne til kunderne. 

 

Mere konkret omfatter ordrestyring flere vigtige trin, såsom ordreindtastning, lagerkontrol, plukning og -pakning, forsendelse og levering samt efterfølgende fakturering og betalingshåndtering. Ved at optimere ordrestyringsprocessen kan virksomheder reducere fejl og forsinkelser samt øge den samlede operationelle effektivitet. 

Så når du implementerer effektiv ordrestyring får du:

En tæt forbindelse til leverandørerne

En tæt forbindelse til leverandørerne

Rettidig indkøb af nye varer

Rettidig indkøb af nye varer

Struktureret ordebehandling

Struktureret ordebehandling

God kundekontakt

God kundekontakt

Digital og brugervenlig ordrestyring til lagerdrevne virksomheder

Rackbeats cloudbaserede lagerstyringssystem sørger for, at du kan følge dine salgsordrer hele vejen fra bestillingen af varer til de bliver plukket, pakket og afsendt til kunden. Det gør vi overordnet ved at give dig et samlet overblik over salgsordrerne og funktioner, der effektiviserer dit salg. Mere konkret får du:

Styr på dine indkøb og valget mellem flere leverandører

Intet salg uden varer. Rackbeats indkøbsstyring med dertilhørende genbestillingspåmindelser sørger for, at du kan bestille varer hjem i god tid, i de rætte mængder. Du får også en oversigt over dine leverandører samt dine leverandørfakturaer, så du har alt på det rene, når du skal oprette en salgsordre

Styr på dine indkøb og valget mellem flere leverandører
En komplet salgsordreoversigt

Du får fuldstændig styr på din ordrestyring, da Rackbeat giver dig en brugervenlig salgsordreoversigt, som du selv kan tilpasse efter dine arbejdsgange. Her kan du bl.a. se statussen på ordrerne, faktureringen, leveringen samt, hvilke kunder, der har bestilt dem.  Du kan selv vælge at oprette dine salgsordrer manuelt. Men hvis du har din webshop koblet op til Rackbeat, vil kundernes bestillinger automatisk tikke ind samtidig med, at varerne vil blive trukket fra din lagerbeholdning.

En komplet salgsordreoversigt
Pluk, pak og afsend dine salgsordrer

Så snart, du har sikret dig, at varerne er på lager, kan du påbegynde behandlingen af din salgsordre. Du starter dermed med at oprette en forsendelse på salgsordren, inden plukkearbejdet kan starte. Her kan du så downloade en plukkeliste, der giver overblikket over antal og placeringen af varerne. Når varerne er fundet frem og pakket, klikker du “pluk” ud fra de enkelte varelinjer. Til slut har du mulighed for både at afsende en fysisk, printet følgeseddel og en digital version til kundens mail.

Pluk, pak og afsend dine salgsordrer
Muligheden for at konvertere accepterede tilbud til ordrer

Vi hjælper dig også med at skubbe lidt til dit mersalg. Du kan nemlig sende tilbud ud til dine kunder i Rackbeat, hvilket kan være en god idé, hvis du har kunder, der køber store partier hos dig i forvejen. Herefter vil du så kunne se, hvornår tilbuddene modtages af kunderne. Hvis tilbuddet accepteres, bliver der automatisk oprettet en ordre eller en faktura – alt efter, hvordan du foretrækker at arbejde.

Muligheden for at konvertere accepterede tilbud til ordrer
Cta Image

Brug for endnu mere ordrestyring? Forbind dit lagersystem med et fragtsystem

Vi kan faktisk godt hjælpe dig med at følge dine ordrer endnu længere end din lageradresse. For Rackbeat kan snakke sammen med mange fragtsystemer, bl.a. Shipmondo og Webshipper, da vores system har et åbent API, hvilket betyder, at det kan integreres med de fleste systemer.

Dermed kan du printe shipping labels, booke fragt og modtage tracking-information, således at du er med på hele rejsen fra indkøb af varerne, til salgsordrerne bliver fuldt til dørs hos kunden.

Læs mere om vores integrationer

Prøv Rackbeats ordrestyring helt gratis

Du kan prøve Rackbeat i 14 dage dage helt gratis og uden bindinger. Vi anbefaler, at du klikker feltet af “Opret med demodato,” når du opretter din bruger. Dermed skal du ikke bruge tid på at lave dine egne produkter, leverandører, salgsordrer, fakturaer osv., men blot lære systemet bedre at kende.

 

PRØV GRATIS