Sådan blev skosalget fra sengen til vækstende webshop

DelsouX

Da der ikke var mere plads på værelset

Det hele begyndte på Ramesh Delsouz’ ungdomsværelse for, hvad der efterhånden må være en del somre siden. Her sidder Ramesh på sin computer, hvorfra han køber et par smarte Adidas Ultra Boost-sko for den nette sum af 500 kr. Men på trods af begejstringen for købet, og efter at have gjort klassekammeraterne rundtossede ude på skolens fodboldbane i skoene, vælger han at sætte dem til salg online, da de er ret populære.

Det viser sig at være en rentabel beslutning.

Pengene får nemlig hurtigt ben at gå på, idet skoene sælges til 1300 kr, hvilket giver Ramesh appetit på mere. Og inden han får set sig om, vokser mængden af skotøjsæsker under sengen som en stak pandekager på en amerikansk diner. Samtidig opstår der forretningsdrømme ovenpå. Og her kommer storebror Qais ind i billedet – eller rettere sagt – på værelset, hvorefter de to brødre så småt går i gang med at udvide pladsen, sortimentet og ambitionerne.

De opretter nemlig en virksomhed med CVR-nummer og webshop, hvorigennem de sælger pre-owned sko, tøjartikler og accessories af både high-end brands og streetwear-mærker. Varerne vælter ind, og brødrene bliver derfor nødt til at leje sig ind på et lager for at følge med efterspørgslen. De mærker i den forbindelse, at der skal lidt mere orden ind i foretagendet, hvis det hele skal glide mere effektivt, som Qais forklarer:

“Der kom lidt for mange produkter ind til, at vi kunne håndtere de processer, vi kunne tidligere. Vi har mange “unikke produkter” – dvs. 1 af hver vare, som vi skal håndtere og udregne profit for. Så vi skal have et system, der fortæller os det. For hvis vi skriver det på papir, bliver det meget uoverskueligt. Vi blev simpelthen nødt til at få lidt mere struktur over processerne for at følge med.”

De driftige brødre går således på udkig efter et system, der kan systematisere sagerne, så deres forretning for alvor kan få vind i sejlene. Dog er det desværre de færreste, der rammer plet med første løsning…

Sløv start på systematiseringen i Excel

Det er måske for meget at kalde Excel for roden til alt ondt, men det er ofte kilden til en vis svie og smerte. For selvom Qais kender systemet indgående fra skolebænkens sæde, opdager han hurtigt fra kontorstolen, at “Excel-løsningen” har en del mangler:

“Vi startede med det, vi kalder en Excel-løsning. Det bliver bare rigtig meget manuelt arbejde, og det bliver svært for os at finde hoved og hale i det. Excel begynder at blive sløvt. Det bliver svært for os at søge, fordi der ligger pludselig rigtig meget data. Så vi havde behov for at finde en anden løsning.”

Denne alternative løsning kommer så dumpende kort tid efter, for godt og vel halvandet år siden. Imens Qais surfer lidt rundt på Facebook, dukker der en sjældenhed op på feeded i form af en indbydende annonce, hvilket kan sammenlignes med at se Bigfoot i sin baghave. Qais forklarer her om hændelsen:

“Vi stødte på Rackbeat – meget tilfældigt – igennem en annonce på Facebook. Jeg downloadede deres e-bog, læste den igennem og syntes, at det lød meget spændende. Især fordi vi lige havde bygget den nye webshop i Shopify. Så det gav supergod mening at se ind i et lagerhåndteringssystem.”

Ethvert barn skal dog lige lære at kravle, før man kan sende det ned og handle, og alle nye systemer kræver ligeledes en tilvænningsperiode. Det må Qais også sande her:

“Selvfølgelig er det lidt uoverskueligt, når man ikke kender systemet, men det virkede som om, man godt kunne finde en løsning. Vi vidste godt, at det ville blive udfordrende. Vi ville gå fra udfordring til løsning, fra udfordring til løsning, indtil vi kommer til et sted, hvor det ville være rart for os at arbejde i. Men vi kom i gang.”

Så, hvordan ender drengene fra DelsouX med at gøre det nye Rackbeat-hjem til et behageligt og velfungerende arbejdssted efter indflytningen, spørger du nok?

Drømmene fra drengeværelset kommer tættere på virkeligheden

Selvom Rackbeat er et, nærmest, selvkørende lagerstyringssoftware, er en stor del af hemmeligheden bag systemets brugervenlighed en solid kundeservice. Alle velsmurte maskiner skal nemlig, lidt endnu, befolkes med mennesker af kød og blod, som kan guide brugerne igennem de små bump på vejen. Da du skal skånes for at høre på skamros af egne kollegaer, lader vi i stedet Qais føre ordet:

“Det er en af de bedste supporter jeg har haft. Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg har haft så god en oplevelse. Der er en, der rent faktisk prøver at finde en løsning sammen med dig. Jeg var også til et møde. Her blev der vitterligt brugt en time – og også noget tid efterfølgende, fordi jeg havde nogle spørgsmål ift. Shopify-integrationen, inden jeg gik over til Shopify. Og vi gennemgik alle punkterne 1:1.”

Særligt sammenspillet med Shopify er vigtigt for forretningen. Og her opdager Qais, at Rackbeat harmonerer med webshoppen og økonomisystemet, Dinero, som et symfoniorkester, der har spillet sammen hele livet:

“Det fede med Rackbeat er: Vi har en webshop, vi har Rackbeat og så har vi et økonomisystem. Rackbeat sidder så i midten, og er en god mediator. Vi arbejder nemlig i Rackbeat, som har integrationer til de andre systemer. Det gør vores arbejde meget intuitivt og nemt. For det snakker sammen med de andre programmer, så vi ikke behøver at have alle de her manuelle transaktioner. Det sparer os en masse tid.”

Udover at have bundet forretningen sammen og overskueliggjort arbejdsprocesserne, har Rackbeat også gjort, at DelsouX kan håndtere, og dermed sælge, langt flere produkter: “Vi startede med 200 produkter, og jeg kan se inde på dashboardet i Rackbeat, at vi er oppe på 1015-1020 produkter i dag.” Desuden har Rackbeat halveret den tid, som der bruges på at behandle ordrer: “Tidligere har vi brugt en 20 minutter på at håndtere en ordre. Nu bruger vi mellem 5- 10 minutter.”

Og måske vigtigst af alt: Manuelle processer, bogføringskaos og uoverskuelige Excel-ark er nu et overstået kapitel for DelsouX:

“Tidligere, da vi havde Excel-systemet, skulle vi ind og kigge alle vores beskeder, informationer og produkter igennem. Hvor i dag, der ligger det der bare! Det er en hård arbejdsbyrde, som Rackbeat tager fra os. Rackbeat har gjort os meget effektive, for nu tænker vi slet ikke over, at det hele skal bogføres – Vi ved, at det sker lidt automatisk i bagenden. Vi har alt vores data lagret hos Rackbeat, og føler os rigtig trygge med det.”

Så når DelsouX nu retter kikkerten ud i horisonten, får de øje på en lys fremtid, hvor drømmene fra ungdomsværelset ikke bare er luftkasteller og håbefulde fantasier. Siden begyndelsen, har de nemlig oplevet en stejl vækst med fyldte lagerhylder. Netop derfor har de ambitioner om at åbne en fysisk butik og blive intet mindre end “Danmarks største pre-owned shop med tøj, accessories og sneakers.”

Og her står Rackbeat klar til at byde købmandsbutik, kassesystem og kunder hjerteligt velkommen sammen med DelsouX.

*DelsouX er ikke tilknyttet de solgte eller afbildede brands.