Ekstra batteri på B2B-salget til MobileAdds

MobileAdds

You name it, we got it

Christian Kofoed har nu på tredje sommer båret titlen: medejer af MobileAdds.  Et firma, der i mere end 7 år har leveret Apple-baseret komponenter til device-sælgende butikker, som har forbundet kunder med omverdenen. Og her snakker vi vitterligt alt inden for teknik og tilbehør såsom: “Kabler, ladere, alt det der sidder inde i telefonerne, de små reservedele. Covers, you name it, we got it.”

Der er derfor rigeligt at holde styr på for Christian og co.

For MobileAdds har ikke færre end “2800 varenumre,” som primært bestilles hjem fra Kina. Så der skal altså en vis skarphed til i logistikken og planlægningen, da man bliver nødt til at “bestille varer ca. 3 uger før de er udsolgt – netop, fordi de kommer langvejs fra.” Det siger sig selv, at det kræver sit system at håndtere sådan et ordreflow.

Problemet var bare, at den softwareløsning, der administrerede lageret, indkøbene og salgsordrerne ikke havde strøm nok på batteriet til at følge med. Christian og kollegaerne løb nemlig ofte ind i støj på linjen, når man kaldte på hjælp fra systemet:

“Det var ufleksibelt. F.eks. var det svært at køre import og eksport af priser, når man skulle oprette nye varer og bestillinger. Så vi brugte sindssygt meget tid på at indtaste bestillinger, oprette nye produkter samt rette priser. Og det er så vigtigt for os, at det kører effektivt. For vi har mange varer, der tager tid at taste ind og justere på.”

Knas på tråden og langsommelige ordreprocesser kunne man ikke længere leve med. Så i foråret 2022 gik Christian på jagt efter en mere effektiv udbyder til at varetage varebevægelserne.

Her fandt man så Rackbeats nummer.

Rackbeat havde overhalet konkurrenterne med stormskridt

Da vi rammer marts-april, surfer Christian lidt rundt på regnskabssystemet e-conomics hjemmeside, hvor han falder over samarbejdspartneren Rackbeat. Navnet ringer nogle klokker, for han har haft dem i kikkerten tre år tidligere. Her følte Christian bare ikke, at de var helt modne nok til at levere det, MobileAdds var på udkig efter.

Men eftersom e-conomic siger god for dem i dag, skader det vel ikke at gribe knoglen og finde Rackbeats kontaktoplysninger frem for at se, om de er kommet på bølgelængde.

Det viser sig at være en god beslutning. Først har Christian en “rigtig god dialog med en medarbejder,” som yder en “virkelig god vejledende hjælp.” Siden prøver han kræfter med en demo-konto, som overbeviser ham om systemets kvaliteter, da det er “meget visuelt for os at se, hvad vi skulle kaste os ud i, og vi får svar på de spørgsmål til systemet, vi havde.”

Så efter at have fået flyttet alt deres vare-, indkøbs- og ordredata fra det gamle system til det nye, føler Christian sig “rimelig flyvende, ret hurtigt.” Det går nemlig op for ham, at “Rackbeat havde overhalet konkurrenterne med stormskridt” på de tre år, der er gået.

Her fremhæver Christian bl.a., at hele ordreflowet, fra indkøb til forsendelsen af salgsordrerne, glider mere effektivt i det nye lagersystem:

“Det er sindssygt meget hurtigere i Rackbeat. Vi kan jo eksportere i Excel-ark lynhurtigt og rette priserne. Så hele indkøbsfaktura-håndteringen er så meget bedre, også det med at oprette bestillinger. Og på salgsordrerne er det væsentligt nemmere at plukke og lave restordrer, end det vi tidligere har været vant til. For et halvt år siden købte vi også en scanner, så vi kan scanne, når vi plukker varer. Det har gjort det så meget nemmere for os, da vi næsten ingen plukfejl har i dag.”

Noget andet, som heller ikke giver minus i karakterbogen, er, at MobileAdds nu også har hele deres lager, varebevægelser og ordrestyring i lommen. Hvor man før var nødt til at åbne computeren for at tilse indkøbene, lagerbeholdningen og salget, kan Christian nemlig i dag hoppe ind i sit lagerstyringssystem fra telefonen:

Rackbeat er kompatibelt med iPhone – hvilket jo er heldigt, eftersom vi sælger Apple-baseret komponenter. Så man kan godt bruge Rackbeat på sin telefon eller iPad. Det kunne det andet system ikke. Der kunne du kun bruge Android. Og vi bruger jo ikke Android, når vi kun sælger reservedele til iPhones. Men det er fedt, at man kan slå sit lager op på telefonen. Det gør, at vi kan yde en højere service, en mere præcis service.”

Det hele ser derfor ud til at køre på skinner for MobileAdds i dag. Dog løber hverken Christian eller Rackbeat tør for strøm, når det kommer til at tanke op på forbedringsmuligheder.

Helpdesk, gode anbefalinger og systemudvikling

Christian er en enkelt gang løbet ind i et mindre bump på vejen i sine arbejdsgange, hvor signalet mellem system og behov har været ujævnt i et kort øjeblik, før det blev fikset. Det drejede sig om “to af vores ordrer, nogle salgsordrer, der ikke stemte. De var der ikke – nogle ghostordrer. Men det løste sig.”

Ellers ordner Christian det meste selv. Han benytter sig nemlig af Rackbeats helpdesk, når der opstår spørgsmål til systemet: “Jeg plejer altid at kigge i hjælpeartiklerne først, og de fleste af de ting, som jeg har behov for, bliver klaret dér.”

Så Christian har bestemt ikke fortrudt sin lagerløsning – for han “ville skifte dertil i dag igen, hvis det var,” og han har da også anbefalet Rackbeat til nogle, han syntes burde droppe regnearkene:

”Jeg har også sørget for, at I har fået mindst 1 kunde. Virksomheden var kommet så langt, at de havde behov for lagerstyring og ikke bare et Excel-ark.”

Og det er ikke kun andre brugeres arbejdsgange, Christian hjælper med at optimere. Han har nemlig også en del forslag til, hvordan Rackbeat kan forbedre MobileAdds’ daglige gang i systemet:

“Jeg ved ikke, om man kunne lave nogle opdaterede guides, hvis der kommer nye funktioner. Måske de 5 nyeste instruktionsvideoer eller vejledninger, hvor I siger – ‘Vi har opdateret dét og dét.’ Det ville gøre, at folk så det på forkant. Så, altså, kan man ikke snart se, hvad I har i pipeline?”

Præcis dét spørgsmål skal ikke længere flagre ubesvaret i vinden. Der er nemlig allerede blevet lavet en række tiltag, så Christian, og alle andre kunder, kan lade de gode ideer få frit spil og følge med i, om de bliver til virkelighed.

Men historien om Rackbeat og MobileAdds slutter faktisk ikke her…

 

Et halvt år senere

I dag, ca. et halvt år efter vores første samtale med Christian, er MobileAdds mindst lige så tilfredse med deres valg af Rackbeat:

Vi er jo ligeså glade som vi var dengang, og vi er ligeså sikre på, at vi lavede det rigtige valg, da vi gik over på Rackbeat.”

Først og fremmest sparer Christian nemlig en masse tid: “Det er meget nemmere at importere og eksportere priser via Rackbeats import/eksport-funktion, end det er andre steder.”  

Men mindst ligeså vigtigt har Rackbeat været med til at understøtte virksomhedens vækst. 

Det er konkret kommet til udtryk ved, at MobileAdds “har fået 30-40% flere varenumre efter vi gik over til Rackbeat” er oppe at have 7 brugere, der arbejder i systemet på daglig basis og har oprettet næsten 9000 ordrer i systemet.

Så selvom fortællingen om MobileAdds og Rackbeat langt fra er slut, afslutter vi dette kapitel, der er et bevis på, at et dedikeret partnerskab fører til vedvarende forretningsforbedringer.

Og som Christian siger om Rackbeat til slut:

“Det virker bare.” 

Kom med dine funktionsforslag og følg med i forbedringerne

Nu kan du, ligesom Christian fra MobileAdds, komme med dine forslag til nye funktioner og forbedringer i Rackbeat. Vi har nemlig lavet denne side, der også ligger som popup-vindue inde i selve systemet, oppe i højre hjørne med titlen “Fællesskab,” hvor du kan skyde dine bedste ideer afsted.

Alle Rackbeat-brugere kan så kommentere og stemme på forslag, de mener, at de også kan få gavn af. Og de ideer, som får mest opbakning, tager vi så med til udviklerne og hører, om det kan lade sig gøre at lave. Du kan altid følge med i statussen på dit forslag på siden også.

Desuden kan du nu se, hvilke nye funktioner, der allerede er blevet implementeret i lagersystemet – lige herinde på systemopdateringer i Rackbeat.