Masala: Fra hobbyprojekt til fuldblodsforretning

Masala

Den tætvævede forbindelse mellem Indien og Danmark

I en butik lidt nord fra København driver Henrik og partneren Anjali virksomheden Masala, hvorfra de sælger unikke tekstilprodukter i form af tøj, puder og sengetøj fra Indien. Det hele startede som et hobbyprojekt for 15 år siden, men er i dag en fuldtidsbeskæftigelse for parret, der har formået at skabe en succesfuld forretning ved at kombinere kreativitet og forretningssans.

Den daglige drift kræver et tæt samarbejde med nøgleleverandører overalt i Indien.

Anjali udfører nemlig de ønskede designs, som sendes til en leverandør, der så får tilsendt det håndvævede stof fra forskellige lokale underleverandører, hvorefter de færdige produkter transporteres til Danmark: 

“Man laver målskemaer, og så bliver der sendt prøver frem og tilbage, hvorefter vi får tilsendt samples, så vi er helt sikre på, at det er det rigtige vi får hjem,” forklarer Henrik. 

Dette grundige arbejde, der ofte forløber over flere etaper, når der skal udvikles nye produkter, kan lyde som en stor mundfuld, da der er en del at se med blot fire hænder i forretningen.

 

Et lille team med mange ansvarsområder

Driften af Masala kræver nemlig, at Henrik og Anjali påtager sig mange roller: “Altså, I ser på manden der laver alt; vi har ingen bogholder eller revisor, jeg klarer det hele. Vi bogfører hver morgen, så regnskabet køres hver dag,” fortæller Henrik. 

Udover den fysiske butik, webshoppen og ca. 100 engroskunder, skal der også holdes styr på tre forskellige lagerrum, som passes og plejes: “Vi har nok 200 kvadratmeter fordelt på to lagre her, og så har vi transportøren i Glostrup på buffer-lageret.” 

Trods de mange udfordringer, formår duoen at bevare det forkromede overblik over deres godt 5000 produkter: “Jeg tror, at vi har knap 5000 produkter i vores webshop i øjeblikket. Vi har rigtig mange produkter. Vi arbejder med Unika-produkter – et helvedes hus at holde styr på.”

Men Masalas lagerstyring kan ikke bestå af knofedt og håndkraft alene. 

Derfor skal der, udover regnskabssystem, POS og webshop, et solidt lagersystem til at holde snor i alle indkøb, lagerbeholdninger og fakturaer. Og det havde Masala skam også.

Lige indtil det lukkede ned…

Overgangen til Rackbeat: Fra skepsis til succes

Henrik var tæt på at kortslutte, da han fik at vide, at deres lagersystem fra e-conomic ville udgå:

“Jeg var ved at ryge ud af vinduet fra fjerde sal, da I fortalte, at Lager af e-conomic lukkede dengang, og vi nu skulle over i Rackbeat.” 

Men overgangen viste sig at være ganske gnidningsfri, idet Rackbeat var nemt og intuitivt for Henrik at arbejde i:

“Jeg testede det først af, og det har været meget smertefrit. Og så er Rackbeat jo meget tæt på e-conomic i brugerfladen og i de ting, man arbejder med. Rackbeat har fungeret fra dag 1, så vi er meget tilfredse.”

Denne smidige flytning fra ét lagersystem til et andet betyder, at Rackbeat i dag er blevet en del af selve kernen i Masalas drift: 

“Vi bruger jo Rackbeat hele vejen rundt: fra lagerstyring og indkøb til fakturering – alt! Det er vores nerve, kan man sige.”

Henrik fremhæver også supporten, der står klar, når der opstår spørgsmål i forhold til arbejdsgangene: 

“Jeg har været i kontakt med jeres support 5 gange siden november, ca. Det har ikke været meget. Dem, der sidder derinde hos jer, de ved, hvad de snakker om – det er en fornøjelse. Og så er det jo gratis support, hvilket det bestemt ikke er, når vi har kigget hos mange af jeres konkurrenter.”

Så man kan roligt sige, at Rackbeat er gået fra at virke nervepirrende til at være selve nerven i Masala. Foretagendet vækster, så fremtidsudsigterne er lyse.

Men skulle Henrik imod forventning pludselig miste lysten til at drive forretning, er der altid en ledig plads inde i Carlsberg Byen hos Rackbeat:

“Jeg har arbejdet med Rackbeat siden november, og jeg synes faktisk, at jeg er ret god til det. Så I ringer bare, hvis I har brug for hjælp.”