Hvordan påvirker Rackbeat mine arbejdsgange? Fra regneark til dedikeret lagerstyring

By Rackbeat maj 2, 2024

Når du er klar til at vinke farvel til regnearkene

Du står måske allerede klar på perronen med alt din bagage i form af ordrenumre, varenumre, genbestillingslister, kundeoplysninger, faktureringer m.m. Tiden er simpelthen kommet til at tage din forretning i hånden og begive jer ud på nye forretningseventyr.

Eller mere præcist: Du er ved at være træt af regnearkene, og din lagerstyring skal optimeres.

Skiftet fra enkle regnearksløsninger til dedikerede lagerstyringssystemer som Rackbeat markerer en ny begyndelse med langt større effektivitet og overskuelighed i arbejdsgangene. For mens regnearkene kan være nyttige til at varetage basal lageradministration, kommer de hurtigt til kort i takt med, at virksomhedens kompleksitet og ordrevolumen vokser.

Her vil overgangen til Rackbeat radikalt ændre din lagerstyring. Ja, faktisk hele din forretning – på den gode måde. Men for at gøre rejsen fri fra turbulens og tomgang, dykker vi ned i nogle vigtige punkter, du bør overveje, inden du foretager dit skifte. 

Bagefter vil vi forklare dig om de væsentligste fordele ved Rackbeats lagersystem.

Rigtig god tur.

 

Det skal du være opmærksom på, når du skifter regnearkene ud med Rackbeat

 

1. Sæt ikke ild til regnearkene helt endnu

Selvom du skifter til Rackbeat, kan dine eksisterende regneark faktisk stadig være nyttige i visse henseender. Du kan nemlig spare en masse tid på at importere data som priser, produkter, leverandøroplysninger, kundelister og tilbud fra Excel eller CSV-filer til Rackbeat. Dette vil spare dig en del tid, da du ikke skal indtaste informationerne flere gange i systemet. Og hvis du vil have overført vigtig viden fra Rackbeat, kan du ligeledes eksportere din data. 

 

2. Lær dit nye system at kende

Som du kan se, kan Rackbeats lagersystem en helt del mere end dine regneark. Det betyder også, at overgangen fra arkene til et avanceret lagersystem kræver en tilpasningsperiode. Ingen arbejdsgange er 100% ens, så derfor anbefales det, at du bruger lidt tid på at forstå, hvordan Rackbeats funktioner påvirker dig.

I den forbindelse kan du starte med at tage på vores produkttur, som vil give dig et grundlæggende indblik i systemets opbygning.

Derudover tilbyder vi dig en række hjælpeartikler, der kan guide dig i processen med at importere din data. Disse ressourcer er uvurderlige, når du skal sætte dig ind i, hvordan du kommer godt i gang med lagersystemet.

Du kan også med stor fordel benytte dig af Rackbeats gratis prøveperiode på 14 dage, så du kan få systemet helt ind under huden. Vi anbefaler, at du bruger vores fiktive demodata, hvilket sparer dig tid og giver dig muligheden for at fokusere på systemets funktioner uden forstyrrelser i dine faktiske forretningsdata.

 

 3. Afdæk dine behov, før du taler med en specialist

Før du engagerer dig i en dybere dialog med en specialist, er det vigtigt at have en klar forståelse af din virksomheds behov. Kortlæg dine nuværende arbejdsgange og overvej, hvilke specifikke udfordringer du ønsker, at Rackbeat skal løse, samt hvilke mål du sigter mod med implementeringen af et lagersystem. 

Vi ved dog, at det kan være svært at klarlægge sine behov, når mulighederne er mange. Så sidst, men ikke mindst:

 

Book en gratis præsentation af Rackbeat

Tilbyder Rackbeat dig en personlig præsentation af systemet, hvor en specialist først vil spørge lidt ind til dine behov og derefter demonstrere, hvordan Rackbeat kan imødekomme dem. Dette giver dig en direkte indsigt i, hvordan dine fremtidige arbejdsgange vil se ud. 

Book en præsentation

 

Så kom vi igennem alt det praktiske. Lad os nu lige tage et kig på et udsnit af de fordele, du opnår, når du skifter regnearkene ud med Rackbeat.

Fordelene ved Rackbeat

1. Realtidsopdateringer på varebevægelserne

Med Rackbeat skal du ikke længere opdatere din varebeholdning manuelt hver evig eneste gang, at der er blevet registreret et indkøb, salg eller en lagerjustering. Det sker nemlig helt automatisk så snart transaktionen er gennemført. Og når du ikke selv skal have fingrene i tastaturet, sænker du altså risikoen for fejl i bogføringen betydeligt. For ikke at tale om alt den tid du sparer. Tid som du nu kan bruge på salg, markedsføring, kundepleje m.m.  

 

2. Genbestillingspåmindelser 

Du behøver heller ikke bruge tid på at overvåge din varebeholdning for at undgå, at kunderne løber ind i udsolgte varer. Rackbeat sender dig nemlig genbestillingspåmindelser, når dine produkter rammer en defineret minimumslagerbeholdning. Dette hjælper også med at minimere din kapitalbinding på varelageret ved at sikre, at du ikke køber flere produkter hjem, end du kan få afsat inden for en overskuelig fremtid.

 

3. Overskuelig og centraliseret lagerstyring

Alle medarbejdere kan tilgå de samme overskuelige oversigter over indkøbene, lagerbeholdningen, salgsordrerne, kunderne, produkterne m.m. Dermed skal man ikke rode rundt i regnerarkene for at finde en nål i en høstak – og potentielt ødelægge ordenen, en anden medarbejder har opbygget. Det er samtidig også betydeligt lettere at søge på specifikke vare- og ordrenumre med Rackbeats søgefelter, end at skulle scrolle rundt i arkene.

 

4. Samspil med andre systemer

Et lagersystem er højst sandsynligt ikke det første stykke software, du har i kikkerten til din forretning. De fleste virksomheder starter nemlig ud med at erhverve sig et ERP-system, eventuelt et POS, hvis de har fysisk butik, og/eller en webshop. Men de spiller jo ret dårligt sammen med dine regnerark i forhold til at dele data automatisk. Her kan Rackbeat gå ind og være bindeled imellem dine eksisterende systemer, da det kan integreres sømløst med de fleste webshop, regnskabssystemer og ERP-systemer. Dette sikrer, at din data flyder frit i blandt de forskellige dele af din forretning, hvilket optimerer arbejdsprocesserne og forbedrer effektiviteten.

Det var så alle fordelene, du opnår, når du river teltpløkkerne op fra dit regnearkstelt og flytter over i Rackbeats dedikerede lagersystem. 

Men hvad skal du lige have in mente inden da?

Det var så et lille udsnit af alle de funktioner, du kan putte i værktøjskassen, når du river teltpløkkerne op fra dit regnearkstelt og flytter din forretning over i Rackbeats dedikerede lagersystem. Du kan tage første skridt i dag ved at booke en gratis præsentation af systemet med en af vores specialister.

Book en præsentation